Telefon: 57 61 50 60

Løbestilsanalyse

Er du løber og er blevet skadet, kan en løbestilsanalyse være en god idé.

Løb er en kompleks samling af flere sammensatte bevægelser, som bliver gentaget mange gange. Dette resulterer i store kræfter på bevægeapparatet og meget ”kan gå galt” undervejs. Årsagen til en skade i forbindelse med løb kan meget vel findes et andet sted i kroppen end lige dér, hvor smerten opstår.

Ved en løbestilsanalyse laver vi videooptagelser af din løbestil fra flere vinkler med henblik på nemmere at kunne analysere os frem til, hvad der kan være årsag til din skade. Du bliver optaget med et High Speed kamera, så dine bevægelser kan afspilles i super slow på en computer. Her kan vi ved hjælp af specielt software måle ledvinkler og andet, hvis det er nødvendigt.

På baggrund af analysen vil vi instruere i øvelser samt rådgive vedrørende videre behandling og løbetræning. Det kan blive nødvendigt at nedjustere træningsmængden i en periode alt efter skadens type og omfang. Emner som sko og indlæg vil også komme på banen, hvis det vurderes relevant. Tips til optimering af løbestil mhp løbeøkonomi og skadesrisiko kan også inddrages.

En løbestilsanalyse hos Ringsted Fysioterapi & Sportsklinik må ikke forveksles med de løbetests, man bliver tilbudt i sportsbutikker i forbindelse med køb af løbesko. Disse korte løbetests har til formål at hjælpe ekspedienten til at finde den bedste sko til dig, baseret på hvordan din fod bevæger sig, når du løber. Dvs. de kigger kun på fodens bevægelser og er ikke uddannet i at rådgive i forbindelse med skader. Desuden er der ikke noget, der tyder på, at man kan forebygge løbeskader ved at vælge sko ud fra fodtype og fodens bevægelser under løb.

En løbestilsanalyse hos Ringsted Fysioterapi & Sportsklinik tager ca 45-60 minutter (ca 15-25 minutter på løbebåndet). Du bedes have rene løbesko samt tæt-siddende løbetøj med. Du kan blive bedt om at gå på båndet med bare fødder først.

En fuld løbestilsanalyse kræver ikke henvisning og koster 750,-

En løbeanalyse i forbindelse med anden behandling koster 300,- i tillæg til det almindelige behandlingshonorar.

Følg os på Facebook​

Adresse

Nørretorv 14, 1.th, 4100 Ringsted